Suuri ja mahtava

Suuri ja mahtava -musiikkisatiiri kertoo Neuvostoliiton ja Venäjän historian lokakuun vallankumouksesta tähän päivään kabareen ja musiikkiteatterin keinoin. Alussa on toivo paremmasta tulevaisuudesta, jota toivotaan myös lopussa. Mikä on muuttunut siinä välissä -­ ihminenkö? Vaiko mikään?

Teksti on uusi alkuperäiskäsikirjoitus, jonka on kirjoittanut Markus Leikola, kirjailija, kolumnisti ja tunnettu politiikan kommentaattori. Musiikki koostuu ikivihreistä venäläis-­ ja neuvostosävelmistä, jotka ovat kaikille suomalaisille tuttuja ja tunnistettavia. Kappaleet on kuitenkin sanoitettu uudelleen.

Päähenkilöitä ovat historian sankarit ja konnat, kuten Lenin, Trotski, Stalin, Gagarin, Gorbatshov, Jeltsin ja Putin. Näiden lisäksi tavataan mm. Lazar Kaganovitsh, neuvostojohtajien varjo aina 1920-­luvulta maan lakkauttamiseen, maatalousnero Trofim Lysenko, tshehovilaiset kolme sisarta, jotka haikailevat Moskovaan, sekä maailman ensimmäinen tekokuu Sputnik.

Tempo on vauhdikas ja tyylilaji hillitön, tunnelmat vaihtelevat melankolisesta hauskaan, sävyt kevyestä vakavaan.

Musiikkiteatteri Kapsäkin politbyroo Paavo Kerosuo, Riitta Röpelinen, Tommi Lindell, Eero Heikkinen ja Topias Toppinen ovat luoneet maailman, joka on tuttu mutta samalla kuitenkin epätodellinen. Ensemblessä, joka sekä soittaa, laulaa että näyttelee esityksen kymmenet eri roolit nähdään Kaija Kärkinen, Paavo Kerosuo, Antti Korhonen, Lotta Kuusisto ja Tommi Lindell.

Esityksen kesto: 2 h (sis. väliajan)

"Pieni ja mahtava kooste itänaapurin johtajista" -Lauri Meri, HS Lue koko arvostelu TÄSTÄ

Esityspäivät
ke 02.11. klo 19.00
to 03.11. klo 19.00
pe 04.11. klo 19.00
ti 15.11. klo 19.00
ke 16.11. klo 19.00
to 17.11. klo 19.00
Tietoa
TEATTERISALI
Liput: 34,50/30,50 €

Kapsäkin lipunmyynti: 09 260 0907

Osta lippu